• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası



Anıl YÜCEL
Özel Eğitimci / Yazar

Telif Hakkı Uyarısı
Her Hakkı Saklıdır ©
Bu web Sitesi ve tüm sayfaları 5846 sayılı Fikir ve Mülkiyet Hakları Kanunu'na tabidir. İnternet sitesinde bulunan hiçbir bilgi; önceden izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden, değiştirilemez, kopyalanamaz ya da dağıtılamaz. Sitenin bütünü veya bir kısmı kaynak gösterilmeden başka bir web sitesinde izinsiz olarak kullanılamaz. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

Anasayfa

Bu çocuklar da çoğunlukla öğrenme güçlüğü, aşırı hareketlilik gibi problemler görülebilir. Yaşıtlarına göre öğrenme düzeyleri biraz daha geç olabilir. Gelişimlerinin belli basamaklarında gerilikler olan bu çocuklarda dikkat eksikliği ve konsantrasyon problemleri vardır.
Asla karıştırmayın bu çocuklarda zeka geriliği yoktur, zekaları normal düzeyde veya üzerindedir. Hatta bazı alanlarda sizi bile şaşırtacak derecede güzel başarılara imza atabilirler.
Çocuklarla iletişim kurmanın en etkili yolu oyundur. Sadece 10 dakika birlikte oynadığınız bir oyunla, çocuğunuz hakkında çok şey öğrenebilirsiniz.
Eğer çocuk ekolaliyi ilgi çekmek amacıyla yapıyorsa onu duymamazlıktan gelerek ekolaliyi azaltmanız mümkündür. Hiçbir zaman çocuğun ekolalisine karşı ilgi göstermemelisiniz aksi halde ekolali davranışını pekiştirirsiniz.
tourette sendromu zekayı etkilemez ve tikler zamanla sıklık ve şiddetinde farklılık gösterebilir, çoğu zaman belirtiler ilerleyen yaşla bir azalmaktadır. Hatta tarihi belgelere göre Napolyon, Moliere ve Mozart'ta da Tourette semdromlarının olduğu tartışılmaktadır.
Dikkat sorunu yaşayan çocuklar hoşlandığı ve eğlendiği şeylerde dikkat süresi daha uzun süre devam ettirebilir, bu nedenle yaptığınız pek çok işi oyuna haline getirmeniz hem çocuğunuzun dikkat süresini uzatmaya hem de birlikte hoşça vakit geçirerek eğlenmenizi sağlayacaktır.
Çocuklarla iletişim kurmanın en etkili yolu oyundur. Mutlaka çocuklarınızla iletişim kurabilmek ve onların gelişimlerini desteklemek için çocuklarınıza zaman ayırın ve onlarla oyun oynayın. Oyun onların eğitimlerinin birer parçasıdır ancak bilgisayarları, tabletleri ellerine verip "eğitici oyun" oynuyor deyip geçiştirmeyin. Mümkünse zaman onlara ayırın ve birlikte oynamaya özen gösterin.
Otizmli çocuklarımızda zaman zaman ağlama, kriz, öfke nöbetleri yaşayabilirler, bunları tetikleyen faktörleri ortadan kaldırmaya çalışın, çünkü bu nöbetler otizmli çocuğa aşırı yüklenildiğinde ve baskı yapıldığında ortaya çıkar. Bulunduğu çevre onlar için korkunç derecede tehdit edici görünebilir, bazen bir alışveriş bile onlar için adeta işkenceye dönüşebilir,
Otizm bir ruhsal bozukluk ya da hastalık değildir, sadece bir farklılıktır. Otizmi olan her çocuk desteklenmesi durumunda tıpkı diğer çocuklar gibi arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayabilir, sosyalleşebilir ve öğrenebilirler. Bu yüzden otizmi olan çocukları pasif kılmak yerine mutlaka desteklemek gerekmektedir.
Anne ve babalar olarak otizmli çocuklarımıza yapabilecekleri fırsatlar sunmalıyız. Otizmli çocuklarımıza fırsat verdikçe onların gelişim göstereceğini hatta sizi şaşırtabilecek kadar iyi şeyler yapabileceğini unutmayın.
 1 
OTİZM TESTİ
Hava Durumu
Saat